Nozomi Taikai 2024

napsal Karel Dlouhý, publikováno: před 4-měsíci

Nozomi Taikai 2024

První dubnový víkend letošního roku jsme zavítali do Hradce Králové, kam místní oddíl Nozomi pozval svého učitele Andyho Watsona (7.DAN), aby vedl sobotní seminář a dohlédl na nedělní průběh taikai týmů.
Cvičení jsme zahájili již v pátek večer, kdy byl naplánovaný dvouhodinový trénink. Andy se zde zaměřil na zdokonalení techniky sekání a koordinace s pohybem nohou a těla.
Následující den jsme se věnovali všem dvanácti kata seitei iai. U každé z nich byly podrobně vysvětleny povinné body, správné provedení technik a drobné detaily, které celkově pomohly všem přizpůsobit cvičení svým fyzickým možnostem. Pro každou kata byl vyhrazený dostatečný čas, abychom si ji mohli zacvičit a zkoušet nově nabité znalosti.
Nedělního taikai týmů se zúčastnilo 13 týmů, z nichž se na tomto počtu náš oddíl podílel 2 týmy a to s týmem Hosokawa ve složení Karel Dlouhý (4.DAN), Martin Tupý (3.DAN) a Radka Pavlíková (4.KYU) a týmem Kató Kiyomasa, v němž soutěžil Petr Janda (2.DAN), Tomáš Hoffmannem a Tomáš Otec (oba 3.DAN). Jiří Leligdon vypomohl týmu Nozomi A, kterému chyběl jeden člen.
Týmů bylo oproti předchozím ročníkům o poznání více a proto byly rozděleny do 2 skupin, kde vzájemně sváděly souboje tzv. každý s každým. Na základě toho se určilo pořadí ve zmíněných skupinách. Týmy pak čekal ještě jeden souboj o konečné pořadí v turnaji.
Turnaj ovládl domácí oddíl Nozomi, jejichž Tým Nozomi 1 obsadil první místo a Nozomi A, v němž soutěžil Jiří Leligdon, druhou příčku. Bronz získal tým Sakura z Ostravy. Oddíl Budó Plzeň se s týmem Hosokawa umístil na 5. místě, druhý tým Kató Kiyomasa skončil dvanáctý. Rozhodčí turnaje ještě vybírali 3 jednotlivce, kteří obdrželi ocenění Best Fighter spirit. I zde se mířilo do plzeňských řad, neboť oceněni byli Karel Dlouhý, Jiří Leligdon a Yuki Ogata (oddíl Nozomi).
Děkujeme našim členům za reprezentaci oddílu a gratulujeme k úspěchům.