Mistrovství Evropy 2023

napsal Karel Dlouhý, publikováno: před 8-měsíci

Mistrovství Evropy 2023

Ve dnech 27.-29.10.2023 se konalo 30. Mistrovství Evropy v iaidó. Německo jako pořádající země zvolila místo konání Mnichov.

V pátek 27.10. se pořádal celodenní seminář pod vedením japonských učitelů Nakamura Masato (8.DAN Hanshi) a Kunikata Takayuki (8.DAN Kyoshi). Z Česka se zúčastnilo tohoto semináře 14 lidí, mezi nimiž patřili i dva členové Plzeňského oddílu Budó Plzeň, Jiří Leligdon a Karel Dlouhý.
Seminář byl zaměřen na cvičení ZNKR seitei iai.

Sobota 28.10. byla vyhrazena taikai jednotlivců, kde za Česko bojovalo 6 reprezentantů. Polovina z nich postoupila až do čtvrtfinále, kde bohužel narazili na silnější soupeře. Medaile sice „necinkla,“ ale jedno ocenění Best fighter spirit putovalo do českých řad. V kategorii 1.DAN jej získala Kateřina Talová (Sakura Dojo Ostrava).

V neděli 29.10. se konalo taikai týmů. Česká republika po několika vyhraných zápasech prošla až do čtvrtfinále, kde bohužel podlehla Maďarské reprezentaci. Nicméně i v soutěži týmů se rozdává ocenění Best Fighter spirit, které v českém týmu obdržel Jan Pábl (Nozomi Dojo Hradec Králové).

Součástí mistrovství Evropy byly i zkoušky na technické stupně od 1.DAN až po 7.DAN.
Náš člen Karel Dlouhý zde úspěšně složil zkoušky na 4.DAN.